×

Παρίσι και Street Art, ο απόλυτος συνδυασμός! «Boulevard Paris 13» στο ανοιχτό “μουσείο” του 13ου διαμερίσματος .

Παρίσι και Street Art, ο απόλυτος συνδυασμός! «Boulevard Paris 13» στο ανοιχτό “μουσείο” του 13ου διαμερίσματος .

H Gallery Itinerrace σε συνεργασία με τον Δήμο, από το 2015 που εδραιώθηκε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα του Παρισιού, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει την όχι και τόσο τουριστική περιοχή αποφάσισε να ξεκινήσει το ευφυέστατο και άκρως δημιουργικό project «Boulevard Paris 13» με τη βοήθεια της ένωσης APAPUC (Αssociation De Promotion Des Arts Plastiques Et Urbains Contemporains), ουσιαστικά παρακλάδι της Itinerrace.

C215, Le Chat
https://www.boulevardparis13.com/oeuvres/

Η ανοιχτή έκθεση έχει έργα στην ευρύτερη περιοχή όπου τα 32 από τα υπάρχοντα φιλοτεχνήθηκαν ήδη από το καλοκαίρι του 2016 και προστέθηκαν άλλα 26 στη Λεωφόρο Vincent Auriol και στόχος τους είναι να φτάσουν τα 50 μέχρι το 2020. Στην καλλιτεχνική αυτή κίνηση έχουν λάβει μέρος περισσότεροι απο 20 καλλιτέχνες από τη Γαλλία και πολλές χώρες του κόσμου, όπως ο David of the Mano, C215, D* Face, Seth, Vhils και άλλοι. Οι visual artists έχουν εκφραστεί με εκπληκτική ακρίβεια, προσφέροντας ένα θέαμα που έχει γράψει ήδη ιστορία στο βιβλίο της Street Art κουλτούρας. Η έκθεση «Boulevard Paris 13», μια urban ποιητική συλλογή ντυμένη με δεκάδες λίτρα spray, μας γεμίζει χρώμα και μας φτιάχνει τη διάθεση προσθέτοντας τα graffiti σεακόμη υψηλότερη θέση στο βάθρο των Τεχνών, κάτι που αδιαμφισβήτητα τους αξίζει.

Ο 21ος αιώνας είναι υπό την κυριαρχία της σύγχρονης αυτής Τέχνης και ευχόμαστε η καλλιτεχνική κίνηση των Παριζιάνων να είναι πηγή έμπνευσης για όλους. Εμάς, σίγουρα, μας γέννησε τη βαθιά επιθυμία της φιλοξενίας αυτών των έργων κάτι που φυσικά είναι αδύνατο, αφού το Street Art δε φιλοξενείται αλλά βιώνεται και κληροδοτείται ..

D* Face, Love Won’t Tear Us Apart

https://www.boulevardparis13.com/oeuvres/
  • Χριστίνα ΤζεζαΪρη